Kenduri Gotong Royong Atau Tempah Katering Kahwin Mana Satu Pilihan

Anak teruna dan dara yang bakal menamatkan zaman bujang pasti sedang sibuk menyediakan persiapan majlis perkahwinan bersama jodoh pilihan. Persiapan majlis akan menjadi satu topik perbincangan hangat di antara kedua-dua belah pihak keluarga sama ada ingin diadakan secara gotong royong atau tempahan katering kahwin.

Biasanya jika hidup bermasyarakat di kampung akan diadakan gotong royong beramai-ramai tetapi masa kini kebanyakkan orang memilih pakej katering kerana mudah semua telah disiapkan.

Walaubagaimanpun perlu hati-hati membuat pilihan katering, jika anda tersilap memilih katering kemungkinan besar mahligai impian anda akan berkecai pada hari bahagia nanti. Pilih katering yang berkaliber dan anda kenal katering tu secara dekat. Cara nak pastikan katering tu boleh dipercayai atau tidak adalah dengan datang sesi food testing dan baca maklum balas orang ramai berkenaan katering tersebut.

enak rasa katering

Kami ingin mencadangkan katering kahwin kepada bakal pengantin iaitu Enak Rasa. Di Enak Rasa Katering anda boleh datang ke sesi food testing untuk merasai masakan mereka terlebih dahulu sebelum memilih pakej katering mengikut bajet anda. Enak Rasa mengetengahkan menu masakan Sunda.

enak rasa katering

enak rasa katering

Dewan Kahwin Hotel Bertaraf 3 bintang

Dengan menempah katering kahwin di Enak Rasa tersedia sekali dewan kahwin hotel bertaraf 3 bintang di Hype Motorsports Hotel Kuala Lumpur. Hotel ini mempunyai tiga buah dewan yang serba cantik dan mewah, kedudukannya yang begitu strategik juga, membuatkan hotel ini sangat sesuai untuk sebarang majlis seperti majlis perkahwinan dan majlis-majils korporat mahupun majlis tertutup. Selain dari parkir kenderaan yang boleh memuatkan hampir 500 kenderaan, dewan ini juga mampu menampung hampir 500 tetamu pada satu-satu masa. Dewan ini juga dilengkapi dengan sistem audio visual dan sistem projector.

Enak Rasa melancarkan satu pakej perkahwinan yang ekslusif bernilai RM29000 sahaja. Pakej berkonsepkan pakej eksklusif marhain ini, merupakan pakej elegant tapi disediakan buat mereka yang menginginkan majlis di hotel dengan harga yang sangat minimum. Pakej ini, bukan sahaja menyediakan tempat yang serba indah lagi elegan, bahkan merangkumi penyediaan katering, perkhidmatan butik pengantin dan fotografi.

Enak Rasa pula memperkenalkan menu istimewa yang dicipta khusus untuk majlis pelancaran ini, Basmathi Beriyani dan Nasi liwet. Selain menu makanan Malaysia, Enak Rasa juga mengetengahkan menu masakan Sunda sebagai sedikit kelainan kepada pelanggan. Pelanggan boleh memilih beberapa pilihan menu untuk disajikan pada majlis bersejarah mereka. Antara menu lain yang disediakan, ayam masak merah serai, daging dendeng, acar buah, dalca sayur dan pelbagai lagi. Dengan berbekalkan pengalaman selama 11 tahun dalam bidang penyediaan makanaan, Enak Rasa menjanjikan kualiti yang terbaik buat semua pelanggan.

Enak rasa juga, menyediakan pelbagai pilihan dewan yang lain bagi menjalankan majlis walimah. Antaranya, Dewan Perkahwinan Marina Putrajaya, Dewan Perkahwinan Crystal Ballroom Mines 2, Dewan Perkahwinan Grand Ballroom Flamingo Ampang, Dewan Perkahwinan Masjid Raja Haji Fi Sabilillah Cyberjaya, Dewan Perkahwinan Komuniti Setiawangsa, Colosseum Glenmarie, Dewan perkahwinan Banquet UIAM Gombak, Rumah Tradisional Frim, Cassa Detik Ampang, Dewan Perkahwinan Adam Hawa Bangi, Emerald Ballroom Selayang, Dewan Azalea Seksyen 14 Shah Alam, Dewan Karangkraf Seksyen 15 Shah Alam dan Dewan MZ Bangi. Selain itu, Enak Rasa juga turut berhubungan baik dengan dewan yang boleh ditempah sendiri oleh para pelanggang seperti dewan-dewan komuniti DBKL, dewan UKM, dewan di bawah Perbadanan Putrajaya, Wisma Sejarah Kuala Lumpur dan pelbagai lagi dewan sekitar Lembah Klang.

Semoga dengan adanya pakej marhain ini, lebih ramai bakal pengantin dapat merealisasikan impian untuk melaksanakan majlis walimatururus di dewan yang serba elegan dan eksklusif. Jangan tunggu terlalu lama untuk mendapatkan pakej yang menarik ini, kerana ia akan berakhir pada 31 Disember 2018. Untuk maklumat lanjut, boleh menghubungi pegawai bertugas kami,

Cik Nurul Afni 0122374867
Tuan Haji Aidil 0162580734
Puan Hajjah Salmi 0102250734
Mohd Rusdi 01135579805

http://www.enakrasa.com
http://www.facebook.com/kateringenakrasa
IG : enak_rasa

Komen Pembaca

Lagi Artikel Menarik

KONGSI

STAY UPDATE

Dapatkan update-update terkini terus melalui inbox email anda setiap minggu.

Kembali Ke Atas
error: hakcipta terpelihara